Mundum Renovavit Windstreken feat. Collegium Musicum & Leonard Evers

Quotes or additional info:
“I thought the ensemble really played well together and in some interesting combinations. There’s plenty of improvising too – which is certainly my ‘cup of tea’. A diverse musical mix with some clever arrangements. Much to enjoy!”
Source: John Taylor – pianist, 22 Dec. 2012

“De klank van het ensemble is prachtig. Knap is dat bandleider Pieter de Mast en arrangeur Leonard Evers niet de verschillende genres naast elkaar gebruiken, maar ze echt doen integreren.”
Source: Jazzenzo, oktober 2013 Read full article

“Vaak gaat het mis met goedbedoelde cross-over projecten maar hier wordt alle twijfel vanaf de eerste tel weggenomen (…)”
Source: Klassieke Zaken, oktober 2013

“Deze schepping klinkt ongelooflijk spannend, omdat het wordt gespeeld met zoveel openheid dat het als geheel overtuigt in originaliteit. Dat verwezenlijkt Windstreken niet in de minste plaats dankzij technisch vaardige muzikanten. De strijkerssectie, met naast cellist Brinkmann altviolist Oene van Geel, is het meest beweeglijke onderdeel dankzij hun filmische begeleiding en spitsvondige solowerk, vaker dan eens plukkend aan de snaren. Mooi is hun samenspel met de rijke percussie van Udo Demandt die kale begeleiding makkelijk omtovert in gecompliceerde Arabische ritmes.….prachtig gezongen Arabische teksten door Kamal Hors (die tevens de ud bespeelt)….Bandleider, Pieter de Mast (sopraansaxofoon, fluit en altfluit) heeft de hoofdrol. Vooral zijn werk op de saxofoon baart opzien: er zijn weinig sopranen met zo’n heldere en krachtige stem zonder in onnodige virtuositeit te belanden. Opvallende kracht van dit gezelschap is sinds kort Leonard Evers die twee stukken componeerde en drie composities arrangeerde.”
Source: Tim Sprangers, April 2013 (website jazzinternational Rotterdam) Read full article 

Mundum Renovavit Windstreken